Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΜΠΑ, «ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ» και ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ και ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΝΟΝΟΙ —ΣΥΜΜΑΧΟΙ του GIORGO ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ.;;;

«ΧΕΙΡ ΤΙΣ ή ΠΟΥΣ ΤΙΣ» ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΦΑΙΔΡΟ, ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ και…ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ «ΤΑΡΖΑΝΙΕΣ» του GIORGO.;;;

Ένα συγκρότημα τύπου με «παρελθόν» και «διαγωγή»…σκοτάδι .!
Πάντα στην υπηρεσία εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων και κυρίων των δικών του.
Έχει χάσει βέβαια την άλλοτε κραταιά πολιτική του
του επιρροή, αφού η διαδρομή του, είναι ένα συνοθύλευμα…αναξιοπιστίας απέναντι στους προδομένους αναγνώστες του…
Σήμερα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα (ΒΗΜΑ-ΝΕΑ-MEGA), και αφού διεπίστωσε ότι δεν έφθασαν για την διασωσή του τα «δανεικά» του Ρέστη, ό μόνος τρόπος επιβίωσης είναι η Βοήθεια του ΓΑΠ , με ένα νέο επιπροσθέτως δάνειο... Όμως το κείμενο πού δημοσιεύει σήμερα έχει διττή σημασία, αλλά και… «εξυπηρέτηση»…!!!
Και τον ΓΑΠ, προσπαθεί να ήρωποιήσει και τον ρόλο του «Λαγού» να παίξει…
Προσέξτε:
Για πρώτη φορά μπαίνει στην ορολογία των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωτοκογλύφους το όνομα… Πελοπόννησος, ως «πωλητήριο» και μάλιστα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό….!!!!!!!
Αυτά τα εφιαλτικά σενάρια μόνο ο ΓΑΠ με το «Συγκρότημα» μπορούν να τα παίξουν και ως λαγοί να τα προαναγγείλουν…
Το κείμενο με την «δραματική» αντίσταση του ΓΑΠ και δή μέσα στην Σύνοδο , όταν είναι γνωστό ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται εκτός Συνόδου και απλώς εκεί τυπικά ανακοινώνονται, είναι φαιδρό, κταγέλαστο και… δημοσιογραφικά ανυπόστοτο…!!!
Αποτελεί ερωτηματικό.
Το έγραψε:
«Χείρ τις ή πούς τις».;;;
Αντέχει σε λογική το ερώτημα του ΓΑΠ.
«Τι θέλετε να κάνω για να πεισθείτε;
Μήπως να βάλω ενέχυρο τα νησιά μας ή να πουλήσουμε την Πελοπόννησο;».

Giorgo, DEN GNORIZOYME, αν σου ζήτησαν την Πελοπόννησο οι Ευρωτοκογλύφοι, εσύ την έβαλες πάντως στο τραπέζι για… πούλημα.!!!
Όσον αφορά τα Νησιά Giorgo, για να τελειώνει αυτή η ιστορία κάνε το απλούστερο πού σου Ζητάει και ο Σαμαράς
(Αλήθεια εδώ γιατί δεν συναινείς εσύ πού ζητάς συναίνεση από τον Σαμαρά).;;;
Giorgo, κάνε εδώ και τώρα ανακήρυξη και όχι οριοθέτηση της ΑΟΖ)…!!!
Γιατί δεν τολμάς.;;;
Τα λοιπά του γελοίου δημοσιεύματος τα παραδίδουμε στην χλεύη των απομεινάντων αναγνωστών του «συγροτήματος»…

Διαβάστε Περισσότερα

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΔΕΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΟΥ «ΕΙΔΕ» ΜΕ ΤΑ… ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ...!!!

ΤΟΝ «ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ» ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΑ ΕΚΦΩΝΗΣΟΥΝ Ο... ΑΥΤΙΑΣ και Ο ΑΡΜΑΝΔΟΣ ΔΕΛΑΠΑΤΡΙΔΗΣ...!!!

Ευτυχώς πού μόλις «είδε» με τα… μάτια του ο Καρατζαφέρης τις σφαίρες να έρ
χονται καταπάνω του, κατάφερε χάρις στην ευλυγισία του και τις απαραίτητες δεξιοτεχνικές κινήσεις να τις εκτρέψει από την πορεία τους και να πέσουν στο βρόντο…!!!
(Από παράσταση του Μάρκου Σεφερλή στο Δελφινάριο)…
Έτσι διεσώθη , όχι μόνο ο ίδιος αλλά και ολόκληρη η… Τραγάνα Φθιώτιδος (υπάρχει και Τραγάνα στη Μεσσηνία όπως και Τραγανό στην Ηλεία, αλλά εκεί το γιαούρτι πέφτει σύννεφο γιατί δεν σηκώνει ο κόσμος μούφες) από τους ληστές της τράπεζας πού προκειμένου να αποφύγουν την αστυνομία έριχναν γιά εκφοβισμό σφαίρες στο αέρα και στον βρόντο…
Δικαίως οι Λαοτικοί οπαδοί του Καρατζαφέρη πού άλλωστε διακρίνονται και είναι στην ίδια «ευθεία γραμμή με τις… νοηματικές διαδρομές του Αρχηγού τους», με πρωτοβουλία τους και επί τη διασώσει του ογκόλιθου Αρχηγού τους, πραγματοποιούν αύριο Κυριακή δέηση στην εκκλησία του Εσφιγμένου λιγο πιο κάτω από τον Ναό τού Δία (για να βολευτεί και ο Άδωνις), στις 10.30 π.μ…!
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσουν, ο Αρμάνδος Δελαπατρίδης ειδικά καλεσμένος από τον Άδη και ασφαλώς ο ανεπανάληπτος Γ.Αυτιάς καλεσμένος με… πληρωμένα όλα τα έξοδα, ακόμη και τα διόδια…!
(Υπήρξαν κάποιες διαφωνίες στην αρχή για τα έξοδα, δεδομένου ότι και οι δύο Γιώργηδες είναι γνωστοί κουβαρντάδες, όμως με την περέμβαση τού επίσης κουβαρντά Άδωνι διευθετήθηκαν αυθωρεί και παραχρήμα)…
Μετα την δέηση θα επακολουθήσει γεύμα στην βίλα Καρατζαφέρη στη περιοχή άρτι αγορασθείσα αμέσως μόλις εξελέγη…Ευρωβουλευτής το 2004 σε… τιμή ευκαιρίας !!!
Όσοι προσέλθουν ως καλεσμένοι στο γεύμα, καλό είναι να περάσουν πρώτα από κανένα ουζάδικο της περιοχής μπάς και «ρουπώσουν», γιατί ο Αρχηγός, ως «νοικοκύρης» των οικονομικών του κόμματος , τα πιάτα θα τα έχει … «αριθμημένα».!
Επίσης καλό είναι οι προσελθόντες να κρατούν χαρτονόμισμα των 5 ή 10 ευρώ (κέρματα δεν γίνονται δεκτά) για το παγκάρι της εκκλησίας πού προσεύχεται ο Θεοσεβής Πρόεδρος…
Αλίμονο τέτοιες ιστορικές στιγμές να μη συνεισφέρουν και οι ευαίσθητοι οπαδοί του κόμματος το «κάτι τι»... Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.!!!
Θα είμαστε όλοι εκεί…
Υ.Γ.
Το βίντεο δέησης και εκδήλωσης θα παρουσιάσει κατ’ αποκλειστικότητα ο Γ.Αυτιάς στην πρώτη εκπομπή, μετά την επανοδό του από τις θερινές του διακοπές στο Alter.

Διαβάστε Περισσότερα

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ και ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ... ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ...!!!

"ΙΣΩΣ ΠΙΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ".!!!

Μπορεί να συμβεί και αυτό άν μετα από χρόνια, (άν)...θα βρίσκεται εντός Ελλάδος ο Πρωθυπουργός...!!!
Μια σκηνή από το μέλλον
– μακρινό ή κοντινό δεν το γνωρίζει κανείς – σε σχέση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο της Ν. Δ. περιέγραψε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο περιοδικό Businessweek, η οποία δημοσιεύεται αναλυτικά στην εφημερίδα “Κεφάλαιο” που κυκλοφορεί το Σάββατο.
“Έχουμε μια μακρά προσωπική σχέση. Βεβαίως, θεωρώ ότι στην πολιτική κανείς είναι ορθό να διαχωρίζει τη θεσμική με την προσωπική σχέση...
Κάποτε, ύστερα από καμιά δεκαετία ίσως, μπορεί να καθίσουμε μαζί να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και, αναπολώντας το παρελθόν, να πούμε: «Ας κρίνουμε τώρα πώς έχουν πάει τα πράγματα στην Ελλάδα”, ανέφερε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε για τη γνωριμία του με τον Αντώνη Σαμαρά από τον Matthew Winkler, αρχισυντάκτη του Businessweek.
O ίδιος εκτίμησε ότι η πορεία της Ελλάδας με την δραχμή είχε πολλά σκαμπανεβάσματα – “έμοιαζε με λούνα παρκ” είπε χαρακτηριστικά – και τόνισε ότι την τελευταία δεκαετία με το ευρώ η χώρα γνώρισε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι “δεν έχουμε να κάνουμε με την επαύριο μιας καταστροφής, αλλά προσπαθούμε να μεταβούμε σε έναν πολύ-πολύ διαφορετικό κόσμο, όπου πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί”.
Περιέγραψε δε ως πρώτες προτεραιότητες της πολιτικής του την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και την προώθηση της προοπτικής ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
O πρωθυπουργός απηύθυνε, επίσης, κάλεσμα στους επενδυτές να έλθουν στην χώρα μας, ενώ στην ερώτηση για το πώς θα ήθελε να τον θυμάται ο κόσμος απάντησε λέγοντας “αυτό που θα ήθελα να δω είναι ότι έχω συνεισφέρει στο κοινό καλό της χώρας μας και στη συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων της – γιατί έχουμε μεγάλες δυνατότητες. Πραγματικά, πιστεύω στην Ελλάδα και θέλω να δω ότι έχουμε απελευθερώσει όλο το δυναμικό που διαθέτει η χώρα”...
Πρωτο θεμα.

Διαβάστε Περισσότερα

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΕΣΤΩ, καί ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΤΕ "ΕΠΑΙΞΕ" ΤΟ... ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ...!!!

ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ καί ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ την 25ήμερη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ...!!!

Ο εκ Πάρου βλαχοδήμαρχος και ήδη Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ.Ραγκούσης, ενω είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τους Ταξιτζήδες, πονηρά σκεπτόμενος κάλεσε-- πριν την συνάντηση προκειμένου να συνάψει μαζί του συμμαχία-- τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέα Ανδρεάδη.
Είναι απορίας άξιον πως ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, δέχθηκε να συναντηθεί εμβόλιμα με τον Ραγκούση --λίγες ώρες πριν την συνάντησή του με τούς Ταξιτζήδες-- και κυρίως έκπληξη προκάλεσαν οι δηλώσεις του μετά την συνάντηση , όπου πήρε σαφώς το μέρος του Ραγκούση και όχι των συνεργατών του στον Τουρισμό Ταξιτζήδων...!!!
Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, απηύθυνε έκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί να... σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.!!!
Δήλωσε ότι το Υπουργείο θα καταθέσει στην Ομοσπονδία Ταξί συγκεκριμένες προτάσεις και χρονοδιάγραμμα για τη.... διαδικασία του διαλόγου...!!!
Αντί να ζητήσει απαιτητικά από τον Ραγκούση ως υπεύθυνος Υπουργός να λήξει την απεργία των Ταξιτζήδων με όσα ισχύουν στις Ευρωπαικές Χώρες για το καλό του Ελληνικού Τουρισμού και της Οικονομίας, συμφώνησα ουσιαστικά με την βλαχοδημαρχιακή συμπεριφορά και νοοτρπία του...
Κουταμάρα, αφέλεια, σκοπιμότητα.;;;
Όλα οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα...
Τέτοιους βρίσκει το σύστημα και υπονομεύει τά δικαιώματα των πολιτών...
Έτσι εξυπηρετούνται οι μεγάλοι...
Ο κ. Πρόεδρος του ΣΕΤΕ 'επαιξε το "βιολί" τού Ραγούση μιά...χαρά...!!!

Διαβάστε Περισσότερα

ΤΑ «ΡΕΣΤΑ» ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ GIORGO--ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΥΠΕΡ ΤΩΝ… ΤΡΑΠΕΖΩΝ...!!!

ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
ΘΑ «ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΟΥΝ»… ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥΣ...!!!


Ενδιαφέρον και πυρετώδεις διαβουλεύσεις είχαν Κυβέρνηση με ξένες ( BNP-Paribas, Deutsche Bank και HSBC) και Ελληνικές Τράπεζες, αφού είναι συνανάδοχοι του Δημοσίου του Δημοσίου στην αναδιάρθρωση του χρέους...
Δηλ. οι άνθρωποι με τον Βενιζέλο συζητάνε γιατί με τον GIORGO, συνενοήθηκαν πρό… ετών...!!!
Κοινό θέμα όλων των διαπραγματεύσεων ήταν η οριστικοποίηση των τεχνικών λεπτομερειών για τον τρόπο ανταλλαγής των ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους οι Ελληνικές τράπεζες, τις ζημίες που θα καταγράψουν οι τράπεζες εξ αιτίας της συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα και ο τρόπος… «λογιστικής απεικόνισης των ζημιών» αυτών.!!!
Νά είχαν και το ίδιο ενδιαφέρον γιά την... «λογιστική απεικόνιση» των ζημιών όλων των φορολογούμενων πολιτών τι ωραία θα ήτανε....!!!
Αλλά πού, οι Έλληνες πολίτες είναι να πληρώνουν σαν ραγιάδες τις ζημιές των Κυβερνώντων και των Τραπεζών...

Διαβάστε Περισσότερα

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑΪΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΙΠΠΟΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟΥ… ΚΤΗΝΟΥΣ.;;;

ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ και…. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.;;;

Προ διετίας απεκαλύφθη από το Alter και στην εκπομπή του Χαρδαβέλα , ότι «Ναϊτης» και Μασώνος ήταν ο Γενικός Διευθυντής Κοινοβουλευτικού Κόμματος…!
Ο Πρόεδρος του κόμματος αμέσως μετά την αποκάλυψη τον απέπεμψε…
Όμως πρίν παρέλθουν ελάχιστοι μήνες και αφού είχε ξεχασθεί ή υπόθεση, με πρόταση πάλι τού Προέδρου … επανήλθε στο 4ο Συνέδριο του κόμματος ως μέλος της Κ.Ε., όπου κατέλαβε την 6η θέση…!
Αυτά συνέβησαν τον Ιούλιο του 2009…
Τον Νοέμβριο διαβάζουμε ότι πάλι ο Πρόεδρος του Κόμματος τον διορίζει έκ νέου ως Εκπρόσωπο της Εξωτερικής Πολιτικής του Κόμματος…!!!
Τώρα διαβάζουμε ότι ο ακροδεξιός δολοφόνος Αντερς Μπρέιβικ που έπνιξε στο αίμα τη Νορβηγία κάνει στο μανιφέστο του των 1.500 σελίδων αναφορά και στην Ελλάδα, όπου Έλληνας Ναϊτης συμμετείχε στην Σύναξη Ιπποτών του Νορβηγικού κτήνους…!!!
Απαντώντας στα τηλεφωνήματα και e-mail αναγνωστών πού κάνουν σύνδεση του Έλληνα Ναϊτη με τον ακροδεξιό δολοφόνο Αντερς Μπρέιβικ, επισημαίνουμε:
--Ήδη ευρίσκονται σε εξέλιξη ανακρίσεις από τις αρμόδιες Αρχές…
--Δεν είναι απαραίτητο ο προαναφερόμενος Έλληνας Ναϊτης να συμμετείχε στην Σύναξη και κυρίως να τελούσε εν γνώσει των αποτρόπαιων πράξεων του ακροδεξιού δολοφόνου…
--Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιες Αρχές έχουν τον λόγο…!

Διαβάστε Περισσότερα

ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΠΟ-- ΠΑΛΙΑΣ ΚΟΠΗΣ-- ΤΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ...!!!

ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜΟΝ ΕΝΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΦΛΩΡΑΚΗ...

Κάθε μέρα χιλιάδες διαδηλωτές, έξω από το Προεδρικο Μέγαρο του υπενθυμίζουν ότι είναι ο κυρίως υπεύθυνος της τραγωδίας στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς και του ζητουν να παραιτηθεί...
Ήδη Υπουργοί πού ανήκουν στο ΔΗΚΟ παραιτήθηκαν επειδή ο ίδιος ο Χριστόφιας, με τον τρόπο πού έχει "προγραμματίσει" τις ανακρίσεις προσπαθεί να την βγάλει ό ίδιος "λάδι"...!
Τώρα ο "συνήγορος" τού σχεδίου Αναν, αντί να πάει σπίτι του, ζητάει τις παραιτήσεις των Υπουργών του, ως αυτοί να φταίνε γιά την τραγωδία και όχι ο ίδιος.
Χρησιμοποιεί τα "παλιάς κοπής" κόλπα εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού όπως και ο δικός μας ο Giorgo.
Ενέργειες πανικού είναι βέβαια πριν το επερχόμενο και μοιραίο τέλος..!!!
Tην ίδια χρονικά πολιτική τύχη θά έχουν...
Ίσως δε και η δική του πτώση προηγηθεί τού δικού μας..."παιντιού"...!

Διαβάστε Περισσότερα

Ο GIORGO ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕ... ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...!!!

ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΕΛΑΣΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΧΡΗΖΕΙ ΙΔΙΑΤΕΡΑΣ... ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ και ΒΟΗΘΕΙΑΣ...!!!

Μπορεί η κοινη γνώμη και ο κόσμος να εξοργίζεται με τον αυτοθαυμασμό τού Πρωθυπουργού και τον πανηγυρικό χαρακτήρα πού δίνει τόσο στο Υπουργικό του Συμβούλιο, όσο και στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, επειδή ξεπούλησε Ελλάδα και Έλληνες στην Σύνοδο των Βρυξελλών,όμως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα...
Ο GIORGO, είναι πλέον MEGA παιντί και δεν μπορεί παρά να καταλαβαίνει πως παρέλαβε την Ελλάδα ΚΑΙ τούς Έλληνες και πού την έχει οδηγήσει.
Άν δεν το καταλαβαίνει μάλλον δεν φταίει αυτός...
Καί ο μακελάρης της Φιλανδίας αμέσως μετά την κτηνωδία του... πανηγύρισε γιά κατόρθωμά του...!!!
Ξέρετε ότι με το "ακαταλόγιστο" πού του... "καταλογίζουν" οι ψυχίατροι, σε λίγα χρόνια θα κυκλοφορεί ελέυθερος;;;
Βλέπετε ο GIORGO, είχε την πρόνοια τον σκληρό και αδυσώπητο νόμο των Άγγλων να τον εφαρμόσει μόνο υπέρ των δανειστών του Μνημονίου καί κατά των Ελλήνων...!!!
Η φωτο από τον Αδέσμευτο Τύπο.

Διαβάστε Περισσότερα

ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ και Ο ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Την περασμένη Πέμπτη, στην σύνοδο κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης με θέμα το δημόσιο χρέος της Ελλάδος, οι εταίροι μας αποφάσισαν να δώσουν το φιλί της ζωής στην παρακμασμένη Ευρωπαϊκή οικονομία και να ξεσφίξουν ελαφρώς την θηλιά από το λαιμό της Ελλάδος. Μέσω της απόφασής τους οδήγησαν την Ελληνική οικονομία στην διαρκή πτώχευση και υποθήκευσαν το μέλλον των Ελλήνων για δύο τουλάχιστον γενεές. Μέσω αυτής της απόφασης οι εταίροι μας χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως πειραματόζωο στην αρένα της αιμοσταγούς οικονομικής πολιτικής των κερδοσκόπων-τοκογλύφων δανειστών μας. Παρόλα ταύτα, μετά από αυτή την απόφαση η Ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει και θεωρεί πως έσωσε την χώρα από την χρεοκοπία. Πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες αν και για άλλη μια φορά δεν διαπραγματεύθηκαν τους καλύτερους δυνατούς όρους για το συμφέρον της πατρίδος μας, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την διάσωση της ευρωζώνης και σύρθηκαν ως γυμνοσάλιαγκες και χαμαιλέοντες στην απόφαση των εντολοδόχων τους, της νέας τάξεως πραγμάτων. Από τον Μάιο του 2010 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπέγραψε την δανειακή διεθνή σύμβαση (μνημόνιο) με τους βιαστές μας του ΔΝΤ που είναι μια ανυπόστατη σύμβαση, αντίθετη στην διεθνή, Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομιμότητα και παραβιάζει κατάφορα το Ελληνικό Σύνταγμα. Η σύμβαση αυτή εμπεριέχει πλήθος καταχρηστικών όρων και για πρώτη φορά διεθνής σύμβαση αναφέρεται σε εκποίηση κυριαρχικών δικαιωμάτων κράτους ενός εκ των συμβαλλομένων. Επί της ουσίας είναι μία σύμβαση που παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές δικαίου. Είναι μια διεθνής επαχθής σύμβαση που μέχρι σήμερα δεν έχει καταθέσει στην Βουλή των Ελλήνων η Ελληνική κυβέρνηση προς ψήφιση-επικύρωση. Τότε η Ελληνική κυβέρνηση με την υπαγωγή μας στο μνημόνιο θριαμβολογούσε πάλι πως έσωσε την Ελλάδα από την χρεοκοπία. Όμως, αυτή η ανίκανη και ανήμπορη κυβέρνηση από τότε μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να πιάσει κάποιους από τους στόχους που είχε θέσει προκειμένου να σταματήσει την κατηφόρα της οικονομίας μας. Έτσι, διογκώθηκε, μέσω της πολιτικής της φοροεπιδρομής, η φοροκλοπή, η φοροδιαφυγή και το παραεμπόριο. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, σε συνδυασμό με την αδυναμία περιορισμού των δημοσίων δαπανών, είναι η αυξανόμενη ύφεση της οικονομίας. Καθημερινά παραδείγματα τα συνεχή λουκέτα της αγοράς, το «κάθισμα» της οικοδομής και η επαναλαμβανόμενη αφαίμαξη των μισθών των εργαζομένων και των συντάξεων των απόμαχων της εργασίας. Μοιραία, λοιπόν, οδηγηθήκαμε στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου από την κυβέρνηση με θύματα για άλλη μία φορά τους συνήθεις ύποπτους, δηλαδή τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Αυτή τη φορά, όμως, οι δανειστές μας πήραν από την Ελληνική κυβέρνηση και τις εμπράγματες ασφάλειες και εγγυήσεις που δεν είναι άλλες από την απόλυτη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας μας και της παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αυτή η κυβέρνηση, λοιπόν, συνέστησε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου που σκοπό έχει με συνοπτικές διαδικασίες να αξιοποιήσει και προωθήσει τις αποκρατικοποιήσεις της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Οι κ. Ιωάννης Κουκιάδης και Κωνσταντίνος Μητρόπουλος που ανέλαβαν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της παραπάνω εταιρείας θα είναι και οι πρώτοι που θα οδηγηθούν πολύ σύντομα στις Ελληνικές φυλακές γιατί με την υπογραφή τους θα έχουν εκποιήσει δημόσια περιουσία της Ελλάδος έναντι πινακίου φακής, απεμπολώντας, ταυτόχρονα, κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Γιατί απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας είναι η εκποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων της Ελλάδος, όταν μάλιστα πολλές από αυτές είναι κερδοφόρες τα τελευταία χρόνια, όπως η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΠΑ (δημόσια επιχείρηση αερίου), ο ΟΠΑΠ, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η ΔΕΗ που εκτός των άλλων είναι επιχείρηση στρατηγικής σημασίας και ασφάλειας για τη χώρα. Σήμερα, είναι πλέον πεποίθηση σε όλο τον Ελληνικό λαό πως αυτή η κυβέρνηση δεν είναι μία κυβέρνηση ανίκανων και ανήμπορων προσώπων, όπως παραπάνω αναφέρω, αλλά είναι κυβέρνηση εντολοδόχων και μειοδοτών της γης των προγόνων μας. Είναι η κυβέρνηση που συνειδητά απεμπολεί κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας εξαθλιώνοντας παράλληλα τον ευνουχισμένο Ελληνικό λαό από την πολιτική που άσκησαν τις προηγούμενες δεκαετίες.Εάν, λοιπόν, ο Ελληνικός λαός δεν ξυπνήσει, αυτοί που σήμερα χωρίς νομιμοποίηση μας κυβερνούν μετατρέποντας το πολίτευμά μας σε Δημοκρατία της Δικτατορίας θα πουλήσουν στο τέλος και να μνήματα των προγόνων μας και θα πάρουν και την θάλασσά μας να την πάνε αλλού.Παράλληλα, εκτός της κυβέρνησης, τεράστιες είναι οι ευθύνες του Ανώτατου άρχοντα αυτής της χώρας, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, που συνεχώς συναινεί στα πολιτικά εγκλήματα κατά της χώρας και του λαού της δια της σιωπής του. Μιας σιωπής ύποπτης πλέον χωρίς αντίδραση, εάν θυμηθούμε την προσφώνηση της τότε Προέδρου της Ελληνικής βουλής, κ. Μπενάκη, την 12η Δεκεμβρίου του 2004, προς το πρόσωπό του κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, η οποία μεταξύ άλλων είπε:«… Τα Εθνικά σύνορα και ένα μέρος της Εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν προς χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης…».Γιατί ο κ. Παπούλιας δεν αντέδρασε στα φοβερά και τρομερά που άκουσε από την Πρόεδρο της Ελληνικής βουλής; Γιατί δεν αντιδρά σήμερα, επτά χρόνια μετά, όταν βλέπει να υλοποιούνται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όλα τα παραπάνω μέσω της εγκρίσεως του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, αλλά και της απόλυτης αποδοχής της εξευτελιστικής και μειωτικής για τα Ελληνικά δίκαια απόφασης της έκτακτης συνόδου κορυφής;Γιατί δεν αντιδρά όταν μέσα σε δύο ημέρες μετά την απόφαση της συνόδου κορυφής, οι οίκοι αξιολόγησης Moody’s και Standard and Poor’s υποβάθμισαν την Ελληνική οικονομία μία θέση πριν από την οριστική χρεοκοπία και όταν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό «Stern» αναφέρει ρητά, πως πρέπει η Ελλάδα να παραχωρήσει ως αντάλλαγμα στην Ε.Ε. μέρος της κυριαρχίας της;;;;;;;; Για τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό της συνεχιζόμενης σιωπής του και της αποδοχής του των πράξεων της κυβέρνησης που οδηγούν στην εξαθλίωση του Ελληνικού λαού και την μελλοντική μείωση των διατυπωμένων από συνθήκες κυρίαρχων εδαφών μας, από την στιγμή που άσκησε κατά το παρελθόν πολιτική εξουσία επί δεκαετίες και φέρει βαρύτατες ευθύνες για την οικονομική, πολιτική και ηθική χρεοκοπία της Ελλάδος. Κε Παπούλια, η Ιστορία καταγράφει πράξεις πολιτικών προσώπων που ενεργά ή με την σιωπή τους συνέπραξαν σε απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων και στην εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου γενεών πολιτών, συντελέσαντες στο ατιμωτικό αδίκημα της Εσχάτης προδοσίας κατά των συμφερόντων της πατρίδος και του λαού της. Κε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, αφουγκρασθείτε τα προβλήματα και την επιθυμία του λαού σας και οδηγείστε άμεσα την χώρα σε εκλογές ανατρέποντας αυτή τη φαύλη, αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική κυβέρνηση για να αποφασίσει ο λαός για την τύχη της χώρας του και να εκλέξει εκείνους που θα διαχειρισθούν τις τύχες του μετά την διαμορφωμένη σημερινή κατάσταση.
Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγοςegerssi@otenet.

Διαβάστε Περισσότερα

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕ και ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΟΝ GIORGO , Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΟΙΜΠΛΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ… «ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ»...!!!

ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ: «ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ… ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ»…!!!

Σε επιστολή του, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι:
«Η ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει και ένα κράτος με προβλήματα το οποίο δέχεται βοήθεια, θα πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρεί ένα μέρος της… Εθνικής Κυριαρχίας
του στην ΕΕ».
Συγκεκριμένα, ο Wolfgang Schaeuble είπε:
« Αυτή η λύση είναι καλύτερη για τα κράτη με μεγάλο κρατικό χρέος, από το να εκδιωχθούν από την Ευρωζώνη»...!
Τώρα συνδέστε το παρόν δημοσίευμα με τις παρακάτω αναρτήσεις μας και θα διαπιστώσετε πόσο δίκαιο έχει ο Σαμαράς πού ομιλεί για «σκοτεινά» σημεία και «γκρίζες» ζώνες της συμφωνίας των Βρυξελλών και μόνοι σας θα βγάλετε το συμπέρασμα γιατί το GIORGO…ανέβαλε την ενημέρωση των πολιτικών Αρχηγών…!!!
Μα, μπορεί να φαντασθεί Έλληνας, ότι μπορεί να υπάρχει τέτοιος Πρωθυπουργός, πού να ξεπουλάει την Πατρίδα του.;;;
Όταν το ξεπούλημα το βαφτίζεις…Εθνική επιτυχία και χειροκροτείσαι από τους «γιαουρτωμένους» Βουλευτές σου, τότε όλοι οι... εξευτελισμοί είναι πιθανοί…!!!

Διαβάστε Περισσότερα

ΟΙ GIORGO--ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΑΝΕΒΑΛΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ...!!!

ΤΑ "ΣΚΟΤΕΙΝΑ" ΣΗΜΕΙΑ και ΟΙ "ΑΣΑΦΕΙΕΣ" (ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ της ΕΛΛΑΔΟΣ) ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΩΝ, ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ...!!!

Ο "φοβιτσιάρης" Πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο μοναδικός στην παγκόσμια ιστορία που υπέβαλε την παραιτησή του στον Αρχηγό της Αξ. Αντιπολίτευσης, φοβούμενος ότι ο Σαμαράς θα του ζητήσει εξηγήσεις γιά τα "σκοτεινά" σημεία και τις "ασάφειες" της συμφωνίας των Βρυξελλών, πού αφορούν την υποθήκευση (ξεπούλημα) της Ελλάδος, σε συμφωνία με τον Βενιζέλο, ανέβαλαν επ' αόριστον τις συναντήσεις των πολιτικών Αρχηγών...!!!
Όπως δε ομολογεί χαρακτηριστικά και το φιλοκυβερνητικό ΒΗΜΑ, η αναβολή... στηρίχθηκε:
« Στο ορατό ενδεχόμενο να δοθούν αφορμές για... αντιπολιτευτικές κορώνες στη ΝΔ, με κίνδυνο οι συναντήσεις να είχαν εν τέλει αρνητικό αποτέλεσμα ή να αποδεικνύονταν άσκοπες.»
Δηλ. πλήρης ομολογία ότι εδώ θα απεκαλύπτετο το ξεπούλημα της Ελλάδος και θα δικαιωνόταν ο Σαμαράς.
Είναι και επιβεβαίωση τών όσων γράφαμε στη παρακάτω ανάρτησή μας. οπου στο κείμενο της συμφωνίας τον όρο «collateral arrangement» που σημαίνει «εμπράγματες εγγυήσεις», τον παράφρασαν σε «παροχή ασφάλειας», γιά να εξαπατήσουν τους Έλληνες πολίτες...

Διαβάστε Περισσότερα

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΤΗΝ "ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, GIORGO και ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΒΑΦΤΙΣΑΝ..."ΠΑΡΟΧΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ"...

ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ και ΑΣΑΦΗ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΙΛΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ένα--ένα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ...!!!

Φαίνεται ότι και εδώ δικαιώνεται ο Σαμαράς...
Γιά να εξαπατήσουν τον λαό και να αποκρύψουν το ξεπούλημα της Ελλάδος, οι GIORGO και Βενιζέλος στην Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου, προσέξτε τί έκαναν:
Στην σελίδα
3 και στο άρθρο 9 στο αγγλικό κείμ
ενο αναφέρεται η φράση: «collateral arrangement» που σημαίνει «εμπράγματες εγγυήσεις», ενώ στο ελληνικό κείμενο μεταφράζεται ως «παροχή ασφάλειας».
Θα "γελάσουμε"--πικρά βέβαια-- με GIORGO και Βενιζέλο, όταν θα δίνουν εξηγήσεις στον Σαμαρά πού από την πρώτη στιγμή μίλησε γιά "σκοτεινά'' και ασαφή σημεία της συμφωνίας με ιδιαίτερη αναφορά στις «εμπράγματες εγγυήσεις»...

Διαβάστε Περισσότερα

ΩΣ... "ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ" Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ άν ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΡΕΠΠΑ ή ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ...!!!

"Ο ΜΟΣΙΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...!

«Χθες ο κ. Μόσιαλος -αναφερόμενος στο θέμα των ταξί- απέδειξε ότι εκπροσωπεί μια διαλυμένη κυβέρνηση και άδειασε τον κ. Ραγκούση, υποσχόμενος αντ’ αυτού, “απελευθέρωση του επαγγέλματος με συγκεκριμένους κανόνες”.
Σήμερα, ο αρχιτέκτονας του χάους κ. Ραγκούσης φέρνει στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ την προσωπική του βεντέτα με τον κ. Ρέππα. Δεν μας αφορούν τα εσωκομματικά κανενός.
Οφείλει, όμως, ο κ. Ραγκούσης να καταλάβει πως δεν είναι δικαίωμά του να παίζει οποιαδήποτε παιχνίδια σε βάρος της Κοινωνίας, της Οικονομίας και της τουριστικής μας βιομηχανίας.
Είναι αδιανόητο να εμφανίζεται ανέτοιμος για συγκεκριμένες προτάσεις. Όπως αδιανόητη ήταν και η απόφασή του να καταργήσει τη ρύθμιση του προκατόχου του, χωρίς να έχει ο ίδιος συγκεκριμένη αντιπρόταση.

Και, βέβαια, δεν μπορεί, μετά από όσα συνέβησαν να μην έχει ακόμη συγκεκριμένες θέσεις και να ζητά -μέσω του Κυβερνητικού Εκπροσώπου- πρόσθετο χρόνο.
Χρόνος για παράταση της κυβερνητικής ανευθυνότητας δεν υπάρχει.
Η ευθύνη ανήκει, πλέον, στον ίδιο τον πρωθυπουργό που οφείλει να εγκαταλείψει το ρόλο του ανεύθυνου παρατηρητή και να δρομολογήσει τη μόνη λύση:
Απελευθέρωση του επαγγέλματος με τους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης».
Δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της Ν.Δ., Γ.Μιχελάκη...

Διαβάστε Περισσότερα

Η ΝΤΟΡΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ και ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ... ΜΟΙΡΑΙΟ "ΤΕΛΟΣ" ΤΗΣ...!!!

«ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...!

Δράμα, πόνος, σπαραγμός, απογοήτευση...!!!
Η Ντόρα προανήγγειλε την πολιτική «δύση» τού κόμματός της ΔΥΣΥ, με δραματική... απειλή...!
«Εγκαταλείπω
την πολιτική… αν δεν μπω στη Βουλή», δήλωσε στον Σκάϊ.
Υπενθυμίζεται ότι το 1994 ο κ. Κωστής Στεφανόπουλος είχε προειδοποιήσει ότι, αν η ΔΗΑΝΑ, το κόμμα του οποίου τότε ηγούνταν, δεν καταφερνε να εκλέξει Ευρωβουλευτές, ήταν έτοιμος να αναστείλει τη δράση του κόμματός του και να αποχωρήσει από την πολιτική.
Τον Ιούνιο του '94 η ΔΗΑΝΑ δεν καταφερε να εκπροσωπηθεί στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο κ. Στεφανόπουλος εγκατελειψε την πολιτική...!!!
Ντόρα μη μας το κάνεις αυτό καλοκαιριάτικα με τέτοια ζέστη.
Τέτοια ακούνε τα στελέχη σου και απογοητευμένα δεν μπορούν να δώσουν πολιτική μάχη...
Όταν η Αρχηγός προαναγγέλει την πιθανότητα να μη μπεί στη Βουλή, τι να κάνουν στελέχη και Βουλευτές;;;
Έτσι χάνονται και οι πολιτικοί όγκόλιθοι, τύπου Αυγενάκη--Κιλτίδη--Κοντογιάννη...!
Κρίμα...

Διαβάστε Περισσότερα

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ "ΚΟΡΑΚΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ... "ΤΖΑΜΠΑ" ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ...!!!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ GIORGO, ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ..."εφ' ώ εταχθη"...!!!

Συνωστισμός στις πόρτες του υπουργείου Οικονομικών και του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, καθώς όλοι οι εγχώριοι ισχυροί όμιλοι παίρνουν θέση να αγοράσουν κάποιο από τα «ασημικά» της δημόσιας περιουσίας που θα πωληθούν με συνοπτικές διαδικασίες και εξαιρετικά χαμηλό τίμημα. Ηδη δημιουργούνται τα πρώτα στρατόπεδα για τη διεκδίκηση μονάδων της ΔΕΗ, εντείνονται οι πιέσεις για το Διαδικτυακό Στοίχημα και τις νέες άδειες καζίνων, «μαγειρεύονται» συμμαχίες με ξένους για το Ελληνικό και τα άλλα έργα υποδομής, όπως το αεροδρόμιο Καστελλίου στην Κρήτη.
Την όρεξη των ελληνικών ομίλων από τον χώρο της ενέργειας ανοίγουν οι πιέσεις της Κομισιόν για πώληση μονάδων της ΔΕΗ πριν από τη μεταβίβαση του 17% που ελέγχει το Δημόσιο, προκειμένου να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός. Η κυβέρνηση προσπάθησε να αποφύγει αυτό το ενδεχόμενο, αλλά τελικώς υπερίσχυσε η άποψη των κοινοτικών αρχών. Ετσι σχεδιάζεται η συμμετοχή ιδιωτών (με πλειοψηφικό ποσοστό) στη νέα μονάδα της Φλώρινας (Μελίτης 2), ισχύος 600 MW, όπως και η πώληση των δύο μονάδων του Αμυνταίου, συνολικής ισχύος 550 MW, μαζί με το ορυχείο λιγνίτη.
Υποψήφιοι είναι όλοι οι ισχυροί της ενέργειας από τον όμιλο Μυτιληναίου μέχρι τον όμιλο Κοπελούζου, τη ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και την ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Οι περισσότεροι, ούτως ή άλλως, συνεργάζονται με ξένους. Οι τελευταίοι, όπως η γερμανική RWE, η ιταλική Edison κ.λπ., μάλλον θα κρατήσουν δυνάμεις για τη διεκδίκηση του 17% της ΔΕΗ τον επόμενο χρόνο. Ο όμιλος Μυτιληναίου είχε εκδηλώσει στο παρελθόν ενδιαφέρον για τη ΛΑΡΚΟ, που επίσης πωλείται εντός του έτους, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για σοβαρό ενδιαφέρον και από το εξωτερικό (π.χ. ο ελβετικός κολοσσός Glencore και οι Ρώσοι της Solway)
Πολύ πιο άγρια προμηνύεται η μάχη για τα τυχερά παιχνίδια, όχι μόνο για τον ΟΠΑΠ, που προβλέπεται να πωληθεί μέχρι τέλος του έτους, αλλά για τον τζόγο μέσω Διαδικτύου. Η προσφυγή της Μάλτας κατά της Ελλάδας, με αφορμή το σχέδιο νόμου για τις άδειες που θα μοιράσει η ελληνική κυβέρνηση, δείχνει πως ο πόλεμος για τα δισεκατομμύρια του Διαδικτυακού Στοιχήματος θα είναι σκληρός. Ολοι οι μεγάλοι του χώρου (από την Betfair μέχρι τη William Hill) έχουν συνεταιριστεί με τοπικούς συνεταίρους (όμιλος Κοντομηνά, Centric, Intralot κ.λπ.).

Μια δεύτερη μάχη θα δοθεί για τις άδειες καζίνων:
Ο όμιλος Λασκαρίδη, που πήρε πίσω τα καζίνα Πάρνηθας και Θεσσαλονίκης από τη βρετανική BC Partners, λέγεται πως θα επιδιώξει τη μεταφορά του καζίνου Πάρνηθας προς την παραλία. Οι πληροφορίες για σκέψεις παραχώρησης νέων αδειών για παράδειγμα σε νησιά του Αιγαίου έχουν εντείνει τις διεργασίες.
Οι εργολάβοι θα πρέπει να περιμένουν, καθώς τόσο το Ελληνικό όσο και το αεροδρόμιο Καστελλίου και άλλα μεγάλα έργα (όπως οι επεκτάσεις του μετρό) πηγαίνουν συνεχώς προς τα πίσω. Στο Ελληνικό φαίνεται πως «χάσαμε» τον Ισπανό αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο (το σχέδιό του ήταν «στον αέρα») και στο μετρό η εμπλοκή της Siemens καθυστερεί το σχεδόν ολοκληρωμένο τμήμα προς τη Γλυφάδα και την επέκταση Χαϊδάρι - Πειραιάς.
Συνεχώς προς τα πίσω πάει και ο διαγωνισμός για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι Ηρακλείου, ένα από τα μεγαλύτερα έργα με σύμβαση παραχώρησης στην Ελλάδα. Οι ελληνικοί κατασκευαστικοί όμιλοι συνεργάζονται με Γάλλους, όπως η Vinci, το αεροδρόμιο του Παρισιού και η Bouygues, η οποία είχε αποχωρήσει όπως όπως από την Ελλάδα στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας
www.dimokratianews.gr

Διαβάστε Περισσότερα

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ... "ΠΡΑΞΗ" Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ...!!!

ΕΚΦΡΑΣΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ τού ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ...!!!

Καθόλου τυχαία δεν είναι η απουσία Καραμανλή από το Προεδρικό Μέγαρο, γιά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974.
Στό κάτω--κάτω της γραφής η αποκατάσταση της Δημοκρατίας φέρει την σφραγίδα
Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Ο π. Πρωθυπουργός ξέρει να τιμά θεσμούς και επετείους...
Όμως κάποιος έπρεπε να... "πεί" στον Πρόεδρο Παπούλια ότι τον "διακριτό" του ρόλο, δεν πρέπει να τον "διακρίνει" η προτίμησή του στις επιλογές τού Πασοκ και προσωπικά στον Γιώργο...!!!
Εδώ και μερικούς μήνες διακρίνουν οι πολίτες μία "επιλεκτική" προτίμηση λόγω και έργω στην Κυβέρνηση του Μνημονίου...
Τα σημεία "τριβής" και τα παραδείγματα είναι...πάμπολλα...!!!
Καλύτερα να μην τα αναφέρουμε...
Πάντως δεν μπορεί να προσεγγίσει την Προεδρία Στεφανόπουλου πού υπήρξε Πρόεδρος όλων των Ελλήνων και τόλμησε να εκφράσει κατάμουτρα την δυσαρέσκεια του Ελληνικού λαού στον Πανίσχυρο Αμερικανό Πρόεδρο Κλίντον...

Διαβάστε Περισσότερα

ΣΤΑ... "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ" ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ή Moody's ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!!!

ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ή ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ... 100%...!!!

«Βυθίζοντας» την Ελληνική οικονομία περαιτέρω σε «junk status» («σκουπίδια»), η Moody's εκτιμά ότι το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποδηλώνει πως η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας ουσιαστικά βρίσκεται στο 100%.
Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's υποβάθμισε κατά τρεις μονάδες το μακροπρόθεσμο χρέος της Ελλάδας (σε CA από CΑΑ1), θέτοντάς το σε καθεστώς "σκουπιδιών", εκτιμώντας ότι η χώρα δεν θα είναι σε θέση να καταβάλει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της απέναντι στους ιδιώτες πιστωτές.
Σε ανακοίνωσή του, ο οίκος Moody's εξηγεί ότι η αναγγελία ενός δεύτερου σχεδίου διάσωσης και η ανταλλαγή παλαιοτέρων ελληνικών ομολόγων με νέα, που το συνοδεύει, "σημαίνει ότι οι ιδιώτες πιστωτές θα έχουν απώλειες".
Κρίμα τα χειροκροτήματα στον Γιωργάκη από τους... "κηπουρούς" του στο Υπουργικό Συμβούλιο, πού ήταν συνάμα και υποβάθμιση της νοημοσύνης του Ελληνικού λαού...!!!

Διαβάστε Περισσότερα

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΤΑ "ΣΚΟΤΕΙΝΑ" ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ... ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΑΝΑΖΗΤΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...!!!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ GIORGO--ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΙΕΣ... "ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ" ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ...!!!

Η Κυβέρνηση αποφεύγει συστηματικά να διευκρυνίσει την αναφορά στο κείμενο, σε "εμπράγματες" εγγυήσεις πού έδωσε, προκειμένου να συναινέσουν στο τελικό σχέδιο σωτηρίας των Τραπεζών...!
Σημειώνουμε ενδεικτικά και όχι περιοριστικά ότι μερικά Κράτη (Φιλανδία--Σουηδία) ζητούσαν εγγυήσεις Νησιά και Ακρόπολη, χωρίς μέχρι στιγμής να γνωρίζουμε τί έγινε με την Μέρκελ και τους υδατάνθρακες (πετρέλαιο--αέριο) στο Καστελόριζο...!!!
Πέραν όμως της Μέρκελ πού φαίνεται να τα πήρε όλα, οι Φιλανδοί επέμεναν να έχουν "εμπράγματες" εγγυήσεις στην Δημόσια Περιουσία και μετοχές στο νεοσύστατο Ταμείο πού θα διαχειρισθεί τις αποκρατικοποιήσεις...
Αυτά τα θέματα--υψίστης Εθνικής σημασίας-- θα ζητήσει ο Σαμαράς να ξεκαθαρισθούν την Τετάρτη στη Βουλή.
Θα επαναλάβει δε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει την νέα δανειακή σύμβαση και επίσης θα ζητήσει από τούς GIORGO--Βενιζέλο να δεσμευθούν ότι δεν επιβληθούν στον Ελληνικό λαό και νέα πρόσθετα μέτρα πού θα τον επιβαρύνουν...

Διαβάστε Περισσότερα

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

41 ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΕΓΑΡΟ--ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ" ΜΙΑΣ... ΑΣΗΜΑΝΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...!!!

"ΚΕΝΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ" ή ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΟ... ΔΥΣΟΙΩΝΟ ΕΤΟΣ 2011...!!!

Εκτός τού Στάθη Παναγούλη πού πρωτος και καλύτερος διεμήνυσε ότι αρνείται να συμμετάσχει στην φετεινή "παράσταση"-- επέτειο στο Πρεδρικό Μέγαρο, γιά τη αποκατάσταση της Δημοκρατίας, άλλοι 41 αντισασιακοί αρνούναι όπως σημειώνουν:
«Να προσφέρουν νομιμοποίηση στην οικονομική δικτατορία που εξυφαίνεται σε βάρος του λαού».
Σε κείμενό τους εκφράζουν την αντίθεσή τους στις «αντισυνταγματικές και πολιτικά επικίνδυνες μεθοδεύσεις που μετατοπίζουν την έδρα της πολιτικής νομιμότητας από το Κοινοβούλιο στις «αγορές»» και επισημαίνουν ότι «αρνούμαστε τη μετάλλαξη της χώρας μας σ' αυτό που εμείς ονομάζουμε «ασήμαντη» δημοκρατία».
Και καταλήγουν:
«Η δημοκρατική συνείδηση και το αίσθημα δικαίου μάς απαγορεύουν να συμμετάσχουμε σε μια εκδήλωση κενή περιεχομένου, επίφαση δημοκρατικής ευαισθησίας, ανούσια παράσταση δήθεν πολιτικής συναίνεσης και κοινωνικής ομοψυχίας, όπως, δυστυχώς, καταλήγει να είναι, το δυσοίωνο τούτο έτος 2011, η προεδρική δεξίωση της 24ης Ιουλίου «για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας».
Το κείμενο υπογράφουν οι: Ιωσήφ Αναστασίου, Γιάννης Βασιλειάδης, Πέτρος Βλάσσης, Μπάμπης Γεωργούλας, Μαργαρίτα Γιαραλή, Κωστής Γιούργος, Μίμης Δαρειώτης, Βασίλης Δεμουρτζίδης, Μπούλη Θεοφυλακτοπούλου, Παναγιώτης Καϊσίδης, Τάσος Καζλάρης, Θανάσης Καλαφάτης, Μαρία Καλλέργη, Παύλος Κλαυδιανός, Μπάμπης Κοβάνης, Γρηγόρης Κοκοζίδης, Δημήτρης Κωσταράκος, Βασίλης Κωτούλας, Αντώνης Μαργαρίτης, Δημήτρης Μαστροδήμος, Νίκος Μανιός, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Μάκης Μπαλαούρας, Γιάννης Μπαλάφας, Γιάννης Μπανιάς, Μάγδα Πίττακα, Χρήστος Ρεκλείτης, Γιώργος Σαγιάς, Σπύρος Σακέττας, Γιάννης Σταματάκης, Νικηφόρος Σταματάκης, Ελλη Στεφανίδου, Γιάννης Στρατής, Νίκος Συρμαλένιος, Περικλής Τερζής, Πόπη Τζεμπελίκου, Νίκος Τσαγκρής, Κλέαρχος Τσαουσίδης, Ελένη Φατούρου-Δούμα, Νίκος Χρυσανθόπουλος.

Διαβάστε Περισσότερα

ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ…. ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ή ΔΙΕΘΝΗΣ Μ.Κ.Ο. ICG…!!!

«Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ… ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΚΡΑΤΟΣ και ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ...!!!

Στη Χάγη ακόμη και για τα… χωρικά ύδατα….!!!
Δέσμη τεσσάρων μέτρων για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο προτείνει η γνωστή δεξαμενή σκέψης
«Διεθνής Ομάδα Κρίσεων» (International Crisis Group - ICG).
To ICG θεωρεί ότι έχει έρθει η στιγμή που οι δύο χώρες μπορούν να φθάσουν σε λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο, σημειώνοντας ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα που προκαλεί ανάγκη για περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, η νέα επικράτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η ανεπίσημη άρση των υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά εντός του 2011 συνθέτουν ένα σκηνικό ώριμο για λύση, παρά τα προβλήματα που θα υπάρξουν, ειδικά στην Ελλάδα, ώστε μία λύση να περάσει από την κοινή γνώμη.
Οι δέσμες μέτρων που προτείνει το ICG είναι:
1. Η επισημοποίηση της άρσης των υπερπτήσεων σε κατοικημένα ελληνικά νησιά από την Τουρκία (σσ. δεν αναφέρει τι πρέπει να συμβεί με τις υπερπτήσεις σε ακατοίκητα νησιά). Παράλληλα, η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευτεί να αποστρατιωτικοποιήσει νησιά του Αιγαίου, βάσει δεσμεύσεων που έχει αναλάβει από παλαιότερες διεθνείς συνθήκες, εφόσον μία συνολική λύση για το Αιγαίο γίνει πραγματικότητα. Η Αγκυρα θα πρέπει να διαλύσει ή να μεταφέρει στην ενδοχώρα την επονομαζόμενη «Στρατιά του Αιγαίου».
2. Και οι δύο πλευρές πρέπει να δεσμευτούν να διαπραγματευθούν ειδικές ρυθμίσεις για το Αιγαίο, βάσει των όσων προβλέπει η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και ιδιαίτερα βάσει των προβλέψεών της για ευθιδικία και ειδικές περιστάσεις. Η Ελλάδα, κατά το ICG, θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι η Τουρκία, ως παράκτιο κράτος, έχει δικαιώματα στις θαλάσσιες ζώνες στο Αιγαίο. Η Αγκυρα θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα επικυρώσει τη Σύμβαση και να αναγνωρίσει το δικαίωμα της Ελλάδος να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Παράλληλα, οι δύο πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν στη διατήρηση θαλασσίων διαδρόμων στην ανοιχτή θάλασσα προς διευκόλυνση της διεθνούς ναυσιπλοϊας.
3. Βάσει του κανόνα των 12 μιλίων, οι δύο χώρες πρέπει να ορίσουν τα χωρικά τους ύδατα. Για να γίνει αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μέση γραμμή, αλλά και η μείωση των ελληνικών χωρικών υδάτων ώστε να διευκολυνθεί η διεθνής ναυσιπλοϊα. Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να συμφωνήσουν εκ των προτέρων ότι θα παραπέμψουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όποια διαφορά προκύψει σχετικά με την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων - μία πρόταση που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραπαμφθεί στη Χάγη ακόμη και το θέμα των «γκρίζων ζωνών».
4. Οποιο άλλο θέμα - και ειδικά η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας - δεν επιλυθεί διμερώς, θα πρέπει επίσης να παραπεμφθεί στη Χάγη. Και αυτή η πρόταση κλίνει ελαφρώς υπέρ των θέσεων της Αγκυρας που επιμένει να θέτει στο τραπέζι των συνομιλιών περισσότερα του ενός ζητήματα.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=411777

Διαβάστε Περισσότερα

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

"ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ" Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΟΥ... GIORGO...!!!

Ο ΟΙΚΟΣ Fitch, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΩΣ ΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ (Restricted Default) ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ...!!!

Από την "επιλεκτική" χρεοκοπία (selective default) του Βενιζέλου, αμέσως μετά την Σύνοδο Κορυφής και δη αυθημερόν ήρθε η "περιορισμένη" (Restricted Default) χρεοκοπία του Giorgo...
Ο διεθνής
οίκος Fitch ανακοίνωσε πως θέτει σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας (Restricted Default)την Ελλάδα .
Στην έκθεσή του για την ελληνική οικονομία αναφέρει ότι η σύνοδος της ΕΕ για την Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό και θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη.
Σημειώνει ότι η νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα τεθεί στα χαμηλά επίπεδα της κερδοσκοπικής βαθμίδας και τονίζει ότι θα επαναθέσει αξιολογήσεις μετά-χρεοκοπίας στην Ελλάδα, όταν "θεραπευθεί" η πιστωτική χρεοκοπία.
Εν πάσει περιπτώσει εμείς δεν πιστεύουμε ότι θα αφήσουν την Ελλάδα να πτωχεύσει...
Πιστεύουμε όμως ότι η εσκεμμένη απόφαση του Giorgo να μας οδηγήσει στις δαγκάνες του Δ.Ν.Τ. και τα σκοτεινά σημεία της συμφωνίας των Βρυξελλών, υποκρύπτουν εμπράγματες ασφάλειες με την Κρατική Περιουσία και κυρίως με τούς υδατάνθρακες (ΑΟΖ) Καστελόριζο...
Θα επανέλθουμε...

Διαβάστε Περισσότερα

ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΑΦΤΙΣΑΝ..."ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ"...!!!

"ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ" ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ GIORGO ή... ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ...!!!

Ψηφίσαμε το βάρβαρο Μνημόνιο γιά να αποφύγουμε την χρεοκοπία...
Μέσα στο χρόνο μας έβαλαν και δεύτερο απάνθρωπο Μνημόνιο (Μεσοπρόθεσμο), πάλι γιά να αποφύγουμε την χρεοκοπία.
Χθές στο Συμβούλιο κορυφής
της Ευρώπης, καταλάβαμε ότι αναχρηματοδοτήθηκε πολιτικά μόνο η Κυβέρνηση του GIORGO, γιά να παραμείνει στην εξουσία, γιά την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Διεθνούς τοκογλυφικού συστήματος, όπου σε εμάς θα αλλάξει τον αδόξαστο, και η Κρατική περιουσία (υδατάνθρακες) θα περιέλθει οριστικά και αμετάκλητα στούς δανειστές και κυρίως στούς Γερμανούς.
Προσέξτε ορισμένες χαρακτητιστικές εκφράσεις, πού ομολογούν χρεοκοπία:
Ο Γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζί ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θα βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση και θα αξιολογείται συνεχώς από την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Τρισέ. Κάθε φορά που ερωτάτο αν πρόκειται για επιλεκτική χρεοκοπία απαντούσε: «Θα δούμε»....!!!
Πρωθυπουργος στην συνέντευξή του:
Αποκάλεσε την επερχόμενη αξιολόγηση από τους διεθνείς οίκους.... «δευτερεύον ζήτημα»...!!!
Ε, λένε με διαφορετικά λόγια την "αορίστου χρόνου επιλεκτική χρεοκοπία", ως "Βιωσιμότητα του χρέους" ....!!!
Καί έχουν δίκαιο...
Οι διεθνείς τοκογλύφοι με το παράνομο τοκογλυφικό κέρδος, εξασφαλίζουν τα κλερδη τους είτε σε μετρητά είτε ακόμη χειρότερα με εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας...
Έξ' ού και "βιώσιμο το χρέος", όπως είπε και ο Πρωθυπουργός....!!!

Διαβάστε Περισσότερα

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΡΕΖΙΛΙΚΙ και ΦΙΑΣΚΟ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ--ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ...!!!

14 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ...!!!

Σοβαρό πολιτικό θέμα δημιουργείται για την κυβέρνηση καθώς ομάδα 14 βουλευτών παραβίασε την κομματική γραμμή και καταψήφισε την πρόταση του κόμματος για σύσταση γνωμοδοτικού συμβουλίου στο πλαίσιο της διαδικασίας για την παραπομπή της υπόθεσης σε προανακριτική επιτροπή. Μάλιστα, σε αυτούς που καταψήφισαν την πρόταση προστίθενται και η κυρία Βάσω Παπανδρέου, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος (νοσηλεύεται) και η κυρία Ροδούλα Ζήση (απουσιάζει στο εξωτερικό).
Να σημειωθεί ότι η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ είχε αποχωρήσει από την διαδικασία ενώ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν, άρα μόνο οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα έκριναν την τύχη της υπόθεσης. Υπο αυτά τα δεδομένα για την παραπομπή του κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη ψήφισαν συνολικά 178 βουλευτές, ΥΠΕΡ ψήφισαν 136, ΚΑΤΑ 8, «ΠΑΡΩΝ»10, ΛΕΥΚΑ 13, ΑΚΥΡΑ 11. Για την παραπομπή του κ. Γιώργου Αλογσκούφη στο Γνωμοδοτικό ΥΠΕΡ ψήφισαν 141 βουλευτές, ΚΑΤΑ 7, ΠΑΡΩΝ 6, ΛΕΥΚΑ 13, ΑΚΥΡΑ 11.
Πάντως, το γεγονός ότι απορρίφθηκε η πρόταση για παραπομπή σε Γνωμοδοτικό Συμβούλιο δεν σημαίνει και απόρριψη της πρότασης για παραπομπή των κ.κ. Γιώργου Αλογοσκούφη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη σε προανακριτική, καθώς θα ακολουθήσει νέα ψηφοφορία. Όμως, η διαρροή δημιουργεί σοβαρό πλήγμα στην επιθυμία της κυβέρνησης να φωτίσει τα πολύκροτα σκάνδαλα.
http://img.protothema.gr/F40276256650E90A43779F83645640D6.jpg

Διαβάστε Περισσότερα

καί ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ «ΤΡΩΚΤΙΚΟΥ» τού ΟΠΑΠ:… ΣΗΦΗΣ ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ…!!!

ΛΥΜΑΙΝΟΤΑΝ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΕΠΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ και ΤΟΝ ΑΠΕΚΡΥΒΕ Ο ΥΦ/ΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ...!

Σαν μυστικό, που σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να αποκαλύψει, κρατούσε πριν από λίγο καιρό στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ.Νικητιάδης το όνομα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που κατέχει επισήμως εταιρεία ασφαλιστικών συμβούλων, η οποία επί 25 συνεχόμενα έτη υπογράφει συμβάσεις παροχής υπηρεσιών με την ΟΠΑΠ Α.Ε.
http://s.enet.gr/resources/2011-07/7--13-thumb-large.jpgΤο
πολιτικό γραφείο του βουλευτή και η εταιρεία «Δυναμικών συμβούλων» συστεγάζονται Αν το αποκάλυπτε, θα ήταν αναγκασμένος να αναφερθεί στον πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens, Σήφη Βαλυράκη. Η εταιρεία έχει τον ίδιον και τους δύο του γιους ως μόνους εταίρους, ενώ έχει ακριβώς την ίδια διεύθυνση με το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χανίων.
Ας δούμε, όμως, τι περιλαμβάνει το νέο επεισόδιο στο νεοελληνικό πολιτικό δίλημμα «νόμιμο ή ηθικό;». Τον περασμένο Μάρτιο ο Χρ. Μαρκογιαννάκης με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων ζητούσε να πληροφορηθεί αν η εταιρεία Brodyn έχει υπογράψει συμβάσεις με την ΟΠΑΠ Α.Ε., ενώ ζητούσε να κατατεθούν στη Βουλή οι συμβάσεις της εταιρείας, χωρίς την παραμικρή αναφορά σε ονόματα φυσικών προσώπων.
Απάντηση δεν πήρε και τον Μάιο επανήλθε με το ίδιο αίτημα. Σύμφωνα με τα πρακτικά, ο Γ. Νικητιάδης, όταν πήρε θέση επί του θέματος, είπε, μεταξύ άλλων, ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι επιχείρηση εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, δεν είναι υποχρεωμένη να δημοσιοποιεί τις συμβάσεις της, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές, και ουσιαστικά απάντησε χωρίς ν' απαντήσει και χωρίς να συνυπολογίσει το γεγονός ότι βασικός μέτοχος στην ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι το ελληνικό Δημόσιο.
Επέκταση σύμβασης
Οπως, όμως, αποκαλύπτει σήμερα η «Ε», η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει συνεχόμενες συμβάσεις επί 25 χρόνια με την εταιρεία Brodyn ΕΠΕ. Η εταιρεία παρείχε στην ΟΠΑΠ Α.Ε. συμβουλευτικές υπηρεσίες επί ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών θεμάτων.
Το 2010 και ενώ ο Γ. Σπανουδάκης είχε ήδη αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΟΠΑΠ Α.Ε., η σύμβαση με την Brodyn ΕΠΕ όχι μόνο ανανεώθηκε αλλά και επεκτάθηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των ασφαλιστικών του προσωπικού τής ΟΠΑΠ σε επίπεδο πρόσθετης ασφαλιστικής κάλυψης, ύψους περίπου 2,5 εκατ. ευρώ.
Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, στον οποίον πήραν μέρος άλλες τρεις εταιρείες, δεν είχε καν δημοσιοποιηθεί.
Το πλήρες όνομα της εταιρείας στα ελληνικά είναι «Δυναμικοί μεσίτες ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων -εταιρεία περιορισμένης ευθύνης» και στα αγγλικά «Broker Dynamics - Insurance and reinsurance brokers L.Τ.D.» (Brodyn L.Τ.D.). Σύμφωνα με ΦΕΚ του 2007 μόνοι εταίροι είναι το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης και οι δυο γιοι του. Στα αποτελέσματα χρήσης του 2006, παρά το δημόσιο χρήμα που έμπαινε στα ταμεία της, παρουσίασε ζημιές της τάξεως των 40.000, ενώ την προηγούμενη χρονιά, το 2005, είχε ζημιές άλλες 62.000 ευρώ.
Και όχι μόνον αυτό, αλλά, σύμφωνα με την έρευνα της «Ε», προκύπτει και μία σύμπτωση(;). Η έδρα της εταιρείας Brodyn ΕΠΕ είναι στη λεωφόρο Συγγρού 40-42, στην Αθήνα.
Στο ίδιο κτήριο βρίσκεται και ένα από τα δύο πολιτικά γραφεία του Σήφη Βαλυράκη. Το δεύτερο βρίσκεται στα Χανιά της Κρήτης. Σε όλη αυτή την υπόθεση δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια παρανομία της εταιρείας.
Είναι σαφές, άλλωστε, ότι το γεγονός πως η εταιρεία στελέχους του ΠΑΣΟΚ που διερευνά το σκάνδαλο Siemens λαμβάνει κρατικά χρήματα εδώ και 25 χρόνια από την ΟΠΑΠ Α.Ε., δεν δημιουργεί εμφανή νομικά ερωτήματα. Αλλωστε και στην επίσημη ιστοσελίδα του αναφέρεται: «Από το 2004 δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα, διευθύνοντας τον οικογενειακό όμιλο εταιρειών διαχείρισης κινδύνων και ασφαλιστικών εργασιών».
Και επί υφυπουργίας
Το θέμα που εγείρεται είναι κατά βάση ηθικό, καθώς η εταιρεία Brodyn παρέχει τις υπηρεσίες της στην ΟΠΑΠ εδώ και 25 χρόνια. Αρα τις παρείχε ακόμα και το διάστημα 1985-1988, κατά το οποίο ο Σήφης Βαλυράκης διετέλεσε υφυπουργός Αθλητισμού, χωρίς να φέρεται επισήμως ως εταίρος του «οικογενειακού ομίλου» Brodyn.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι τόσο για τον Χρ. Μαρκογιαννάκη, που έθεσε ακροθιγώς το θέμα στη Βουλή, όσο και για άλλους τρεις πρώην υπουργούς έχει κατατεθεί πρόταση 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, που θα διερευνήσει τις τυχόν ευθύνες τους στο ίδιο σκάνδαλο.
Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί αύριο Πέμπτη στη Βουλή. Οι άλλοι τρεις υπουργοί είναι οι Αν. Μαντέλης και Α. Τσοχατζόπουλος από το ΠΑΣΟΚ και Γ. Αλογοσκούφης και Χρ. Μαρκογιαννάκης από τη Ν.Δ. Οι δύο τελευταίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απιστία. Ο τελευταίος ήταν αυτός που παρέλαβε το προβληματικό σύστημα ασφαλείας C4Ι.
Του ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ http://s.enet.gr/resources/2011-07/7--14-thumb-large.jpg

Διαβάστε Περισσότερα

ΛΥΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩ-ΟΜΟΛΟΓΟ ή ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΑΓΟΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ», ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ…

«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΤΕ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ...

Ιδιαίτερα ανήσυχος ο Αντώνης Σαμαρας ενόψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, προτείνει:
«Λύσεις υπάρχουν.
Υπάρχει πάντα η λύση
του ευρω-ομόλογου, ώστε χώρες που έχουν πρόβλημα να ξεπληρώσουν με ευνοϊκότερους όρους τα δάνειά τους και να γίνει το χρέος τους βιώσιμο. Το ευρω-ομόλογο θα επιτρέψει αισθητή μείωση επιτοκίου και επιμήκυνση αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, χωρίς να υπάρξει “επιλεκτική χρεοκοπία”.
Και βραχυχρόνια, υπάρχει η λύση της επαναγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, που θα επιφέρει μείωση του δημόσιου χρέους, επίσης χωρίς να προκαλέσει “επιλεκτική χρεοκοπία”.
Οι λύσεις αυτές είναι, ήδη, στο τραπέζι.
Πέρα απ' όλα αυτά όμως, υπάρχει η ανάγκη αναπτυξιακής τόνωσης των χωρών της περιφέρειας, που βουλιάζουν στην ύφεση. Ιδιαίτερα η Ελλάδα δεν ζητά “χαριστική μεταχείριση”.
Ζητά την ευκαιρία για Επανεκκίνηση της Οικονομίας της, ώστε να μπορέσει να φανεί συνεπής και στις υποχρεώσεις της.
Χωρίς Επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, όσο κι αν αλλάξουν οι όροι του δανεισμού της, η χώρα μας δεν πρόκειται να βγει από την κρίση»
«Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες σήμερα, η ηγεσία της Ευρώπης οφείλει να δείξει αποφασιστικότητα για την οριστική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, όχι να παρατείνει την αστάθεια των αγορών.
Γιατί, όσο παρατείνεται η αστάθεια, τόσο διογκώνεται η αποσταθεροποίηση.
Οφείλει ακόμα να βοηθήσει έμπρακτα τα κράτη μέλη που έχουν πρόβλημα και για λόγους αλληλεγγύης, αλλά και γιατί διαφορετικά μεγαλώνει ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής.
Η συμμετοχή των ιδιωτών στο ρίσκο του κρατικού δανεισμού ήταν μια λαθεμένη επιλογή εξ αρχής. Που εκτόξευσε το κόστος δανεισμού για τις ασθενέστερες χώρες και μεταδίδει ακόμα την κρίση παντού.
Η “επιλεκτική χρεοκοπία” δεν είναι λύση. Είναι αυτό που πρέπει να αποφύγουμε! Γιατί επιδεινώνει τα προβλήματα ρευστότητας χωρών, όπως η Ελλάδα. Και οδηγεί σε τεράστια αβεβαιότητα και σίγουρη επιδείνωση.
Γι' αυτό και ο ίδιος ο κ. Τρισέ προειδοποιεί να μην υπάρξει “επιλεκτική χρεοκοπία”.

Διαβάστε Περισσότερα

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ... "ΑΔΕΙΑΣΜΑ" ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΕ ΡΕΠΠΑ

ΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΤΟΥ GIORGO ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ...!

Διαβάστε τι είπε ο πρώην Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και ήδη υποβαθμισμένος Ραγκούσης στην συνάντηση πού είχε με τους ταξιτζήδες, κάτω από την "φρικιαστική" του προσπάθεια να δείξει ότι είναι...ισχυρός: «Το άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων έχει ήδη νομοθετηθεί.. Εσείς από πλευράς σας, σας το είχα πει και την προηγούμενη φορά, είχατε πράγματι καταλήξει σε μια συμφωνία με τον προηγούμενο Υπουργό. Αυτό δεν σας το αμφισβήτησα ποτέ. Μια συμφωνία, η οποία θα κατέληγε σε ένα Προεδρικό Διάταγμα , που ποτέ όμως δεν καταλάβατε ότι αυτό το Προεδρικό Διάταγμα δεν θα το υπέγραφε ο Δημήτρης ο Ρέππας , αλλά θα το υπέγραφε ο Γιάννης ο Ραγκούσης, με τον οποίο δεν είχατε μιλήσει ποτέ. Υπάρχει για εσάς το εύλογο ερώτημα: δεν υπάρχει συνέχεια στην κυβέρνηση; Βεβαίως υπάρχει, όταν υπάρχουν αποφάσεις συλλογικών οργάνων. Εάν είχε συνέλθει το υπουργικό συμβούλιο, και είχαμε αποφασίσει με τη συμμετοχή και τη δική μου ως υπουργού εσωτερικών , μετά από εισήγηση, ότι πρέπει να μείνει κλειστό το επάγγελμα των ταξί και είχαμε πάρει τέτοια απόφαση, τότε αυτό βεβαίως και θα δέσμευε τον οποιονδήποτε ερχόταν στη θέση του κ. Ρέππα. Όμως, σας το είπα και την προηγούμενη φορά ότι τέτοια απόφαση σε συλλογικό κυβερνητικό όργανο ποτέ δεν λήφθηκε. Η απόφαση ήταν της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, όπως θα μπορούσε να είναι και οποιουδήποτε άλλου Υπουργού στο πλαίσιο των περιθωρίων που έχει από το σύνταγμα και το νόμο, να χειρίζεται κάποια θέματα όπως νομίζει. Αλλά εδώ, έφτασε το θέμα την υπογραφή μου να την βάλω εγώ, ο οποίος έχω άλλη άποψη, και δεύτερον δεν έχω μια κυβερνητική απόφαση να με δεσμεύει, μια συλλογική κυβερνητική απόφαση, για το αντίθετο μάλιστα υπάρχει απόφαση».

Διαβάστε Περισσότερα

ΤΟ... "ΑΓΛΑΙΣΜΑ" ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑΣ και ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΟΣ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ GIORGO...

ΆΝΤΕ ΡΕ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ, ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ και... ΣΕΙΣ...!!!

Είναι ανίκανοι να Κυβερνήσουν και τούς φταίνε οι άλλοι.
Γιά τις απεργίες φταίει ο Σαμαράς, ως υποκινητής.!
Γιά τα γιούχα και τα γιαούρτια φταίει ο Τσίπρας...
Αυτοί απλώς Κυβερνούν με Μνημόνιο και Μεσοπρόθεσμο και έχουν την απαίτηση
να... καταργηθούν οι απεργίες...!!!
Όταν όμως το GIORGO, ήταν στην αντιπολίτευση, πρωτοστατούσε στις απεργίες και σκούπιζε τα ματάκια του από τα δακρυγόνα.
Τώρα ως Σοσιαλιστής και Δημοκράτης ζητάει τον οριστικό αφανισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και διεκδικήσεων στο όνομα του Δ.Ν.Τ. και των Ευρωτοκογλύφων. Μερικές φωτο γιά να θυμώμαστε πως αντιδρούσε χαζογελώντας πρώτος και καλύτερος ο GIORGO, σε απεργίες γιά το Ασφαλιστικό, τις Αποκρατικοποιήσεις, τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τούς Αγρότες...
Να σκεφθεί δε κανείς ποιό ήταν και το βιοτικό των Ελλήνων τότε και πως το κατάντησε ο GIORGO σήμερα....

Διαβάστε Περισσότερα

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ... ΕΜΕΙΣ.;;;

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ...!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Τα δύο κόμματα εξουσίας, αλλά πρωτίστως το ΠΑ.ΣΟ.Κ, κυβέρνησαν την μεταπολιτευτική Ελλάδα με περίσσια αλαζονεία που βασιζόταν στην αλόγιστη δανειοδότηση από το εξωτερικό προς κάλυψη αχρείαστων αναγκών μας, υπερφορτώνοντας το δημόσιο χρέος της χώρας που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην εξόφληση των δόσεων από αυτά τα δάνεια.
Η διόγκωση του δημοσίου χρέους συντελέσθηκε κυρίως λόγω της διαχρονικής σύναψης πελατειακών σχέσεων του κράτους με τους πολίτες μέσω της απονομής παράλογων προνομίων στους εργαζόμενους του δημοσίου, της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος από τις κυβερνήσεις και την δημιουργία ενός υπέρογκου και δυσκίνητου κράτους.
Ενός κράτους που δεν νοιάστηκε να δημιουργήσει ανάπτυξη των παραγωγικών μονάδων του τόπου και πολλές φορές πολέμησε με φοβερά αντικίνητρα την όποια ανάπτυξη.
Ένα κράτος λοιπόν που σήμερα δεν παράγει σχεδόν τίποτε έφθασε στο σημείο οι ετήσιες δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού που αφορούν τους τόκους των δανείων του δημοσίου να ανέρχονται σε 16 δις.€ και δυστυχώς τα επόμενα χρόνια προβλέπεται να εκτιναχθούν στα 23 δις.€ , δηλαδή περίπου στο 10% του ΑΕΠ.
Έτσι, η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρότι προεκλογικά με το δημαγωγικό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» έταζε στον λαό μας λαγούς με πετραχήλια, ακολούθως υποθήκευσε το μέλλον μας με την υπαγωγή της χώρας στους όρους του επαχθούς μνημονίου μέσω του εκβιαστικού διλλήματος «μνημόνιο ή χρεοκοπία». Παράλληλα, η ίδια η κυβέρνηση καταρράκωνε την αξιοπιστία μας προς τρίτους με τις προδοτικές ατάκες περί τιτανικού της Ελληνικής οικονομίας και άλλων τέτοιων δηλώσεων.
Διανύοντας ήδη ένα χρόνο εφαρμογής του μνημονίου η Ελληνική οικονομία έχει πλέον βυθισθεί στην μεγαλύτερη ύφεση της μεταπολεμικής περιόδου και φαίνεται καθαρά, πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση. Έτσι λοιπόν, αναγκάζεται να προχωρήσει σε εφαρμογή ψηφίσεως μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την οικονομία προκειμένου να λάβει η χώρα την πέμπτη δόση από το δάνειο των 110 δις.€, επαναφέροντας προς την αγανακτισμένη και οργισμένη κοινωνία, η οποία διαδηλώνει κατά αυτού του προγράμματος, το ψευτοδίλημμα «μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία».
Στο σημείο αυτό, από την στιγμή που δεν υπήρξε διαπραγματευτική στρατηγική από την κυβέρνηση, όπως και κατά την ψήφιση του μνημονίου, χάθηκε για την Ελλάδα η μεγαλύτερη ευκαιρία διευθετήσεως μεγάλου μέρους του χρέους από τους διεθνείς τοκογλύφους-κερδοσκόπους δανειστές μας.
Οι πιστωτές μας ( ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, αλλά και ΗΠΑ) με συνεχείς δηλώσεις των αντιπροσώπων τους ( Μέρκελ, Σαρκοζί, Τρισέ ) έδειχναν, πως ανησυχούσαν για την ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδος, γιατί αυτόματα θα σήμαινε την απομάκρυνσή της από την ευρωζώνη και θα λειτουργούσε ως ντόμινο και για άλλες χώρες της ευρωζώνης, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και πιθανότατα η Ιταλία και η Γαλλία, με συνέπεια την διάλυση του ευρώ.
Όμως, η Ελληνική κυβέρνηση, αντί να επενδύσει στην δύσκολη αυτή χρονική στιγμή για την Ευρώπη και το τραπεζικό της σύστημα, στο φόβο των Ευρωπαίων εν όψει της επικείμενης διάλυσης της ευρωζώνης με σκληρή διαπραγμάτευση ακόμη και αλλαγής κάποιων όρων του μνημονίου, όπως απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων, αυτή αναλώθηκε σε ατέρμονες συζητήσεις πειθούς και εκβιαστικών πιέσεων των βουλευτών της για την ψήφιση του, επαχθέστερου του μνημονίου, μεσοπρόθεσμου προγράμματος και της αντικατάστασης του υπουργού οικονομικών χωρίς όμως διάθεση αλλαγής της οικονομικής της πολιτικής.
Μιας οικονομικής πολιτικής που δεν παρέχει καμία ελπίδα οικονομικής ανάκαμψης από την στιγμή που τα λεφτά των δανείων αποδίδονται για την εξυπηρέτηση του χρέους και δεν διοχετεύονται στην ανάπτυξη, κυρίως του παραγωγικού ιδιωτικού τομέα της χώρας, αυξάνοντας έτσι καθημερινά το δημόσιο χρέος.
Σήμερα, μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την κυβέρνηση, η αναστάτωση στην Ευρώπη για την πιθανή πτώχευση της Ελλάδος που θα επιφέρει την διάλυση της ευρωζώνης είναι συνεχώς αυξανόμενη. Ιδιαίτερα, μετά και τις κερδοσκοπικές πιέσεις από τους οίκους αξιολόγησης προς την Ιταλία, αλλά και τις ΗΠΑ, που έχουν επιφέρει κλυδωνισμούς στο οικοδόμημα της Ευρώπης.
Η κυβέρνηση λοιπόν, προ αυτής της ταραχής των Ευρωπαίων εταίρων μας, αντί να επιδείξει σκληρή διαπραγματευτική πολιτική προς τους πιστωτές μας, δια στόματος του υπουργού οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, τρομοκρατεί τους πολίτες κάνοντας άκαιρη, άτοπη και επικίνδυνη τοποθέτηση περί «επιλεκτικής χρεοκοπίας» της χώρας μας. Έτσι, προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην Ελληνική κοινωνία με αποτέλεσμα την νέα εξαγωγή χρημάτων Ελλήνων καταθετών σε τράπεζες του εξωτερικού. Επίσης, αυτή η δήλωση του κ. Βενιζέλου δημιουργεί ξέσπασμα οργής από τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως και ο κ. Βενιζέλος πανικόβλητος και παραγνωρίζοντας, πως το πολίτευμά μας έστω και τυπικά είναι δημοκρατικό, μετέρχεται δικτατορικών αντιλήψεων και «εγκαλεί» την αξιωματική αντιπολίτευση αλαλάζοντας από του βήματος της Βουλής: «η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να συναινέσει στις αποφάσεις της κυβέρνησης με στρατιωτική πειθαρχία». Είναι τελικά άξιο απορίας για το ποιους εξυπηρετούν αυτές οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, ο οποίος ασχολείται με ένα δέντρο και αφήνει όλο το υπόλοιπο δάσος να καεί.
Κύριοι της κυβέρνησης, επιτέλους σοβαρευτείτε και εν όψει της εκτάκτου συνόδου κορυφής της Ε.Ε. την ερχόμενη Πέμπτη, όπου θα συζητηθεί η αντιμετώπιση της κρίσεως χρέους στην Ευρωζώνη, πρέπει να αναλογιστείτε τούτη την ύστατη ώρα για την Ελλάδα, πως χρειάζεται από μέρους σας αταλάντευτη και σκληρή διαπραγμάτευση με τους διεθνείς τοκογλύφους-κερδοσκόπους, δηλαδή τους τραπεζίτες της Ευρώπης υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων.
Όμως, εθνικό μας συμφέρον είναι να γίνει βιώσιμο το Ελληνικό χρέος και απαιτείται εκτός της επαναγοράς των ομολόγων μας, να διεκδικηθεί η δραστική περικοπή του χρέους, κάτι που τελευταία συζητούν οι εταίροι μας στην Ε.Ε.
Επίσης, θα πρέπει η όποια δανειοδότηση να γίνεται με συμβολικό επιτόκιο της τάξεως του 1%, γιατί η Ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αντέξει το βάρος επιτοκίων της τάξεως 5%-8%. Τέλος, θα μπορούσε να διεκδικηθεί τριετής έως πενταετής χάρη αποπληρωμής των χρεών μας, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης της χώρας.
Τα παραπάνω αποτρέπουν από την χρεοκοπία όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη!!
Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας το έχουν καταλάβει, αλλά προσπαθούν να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Η Ελληνική κυβέρνηση το έχει καταλάβει;

Διαβάστε Περισσότερα

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΜΕ ΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΩΣ «ΜΠΡΟΣΤΑΝΤΖΑΣ» και «ΝΟΝΟΣ», ΑΠΟ ΤΟΥΣ… ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΠΛΩΝ.;;;

ΠΟΙΑ Η ΑΝΑΜΕΙΞΗ και ΤΟΥ… «ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ"», ΔΗΜ. ΒΕΡΥΚΙΟΥ ΣΤΗΝ… ΜΠΟΧΑ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ.;;;

Εδώ και μία εβδομάδα, μετά την κατάθεση του τ. Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών, Β. Βασιλάκου στην Ειδική Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής, για το μέγα σκάνδαλο των Γερμανικών υποβρυχίων –που… γέρνουν- και την συναφή συνεντευξή πού έδωσε στον Χατζηνικολάου προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα:*--Βέβαια ο Βασιλάκος έκανε σαφείς υπαινιγμούς για τους Υπουργούς (Πασοκ και Ν.Δ.) πού χειρίσθηκαν την υπόθεση.Όμως έκανε σαφη αναφορά και στον…επιφανή πολιτικό Αρχηγό Γ.Καρατζαφέρη*--Μάλιστα δε, πέραν του γνωστού πλήν όμως περίεργου «ενδιαφέροντος» πού επεδείκνυε για τα εξοπλιστικά προγράμματα ο Τηλεπρόεδρος Καρατζαφέρης, αναφερόταν από τούς εμπόρους όπλων και αυτός ως «Μπροστάντζας» και… «Νονός».!*--Υπουργός δεν ήταν, Υφυπουργός με την συγκεκριμένη αρμοδιότητα επίσης δεν ήταν, πως και γιατί οι έμποροι όπλων τον αποκαλούσαν με αυτά τα ατιμωτικά και χαρακτηριστικά… «παρατσούκλια»…!!!*--Στο όνομα και για λογαριασμό τίνων ενεργούσε και ήθελε τόσο πολύ την παραλαβή του γερμένου υποβρυχίου.;;;*-- Άλλωστε τι άλλες αποδείξεις χρειάζονται, όταν στις 18-3-2010 μαζί με το ΠΑΣΟΚ ό Καρατζαφέρης ψήφισε την παραλαβή του "πλωτού φέρετρου", στό... όνομα του Ζητωπατριώτη.;;;*-- Γιατί δεν βγήκε στον Χατζηνικολάου να διαψεύσει το Βασιλάκο, όπως είχε το θάρρος να το κάνει ακόμη και ο Κουρής της Αυριανής.;;;*--Γιατί τέλος οι «Ναυλωμένες Ουκρανέζες» των Μ.Μ.Ε., έτσι από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον δεν ρωτούν τον Τηλεπρόεδρο για τις καταγγελίες.;;; *-- Μεταξύ των ονομάτων, ο Βασιλάκος που λέει ότι πρέπει να καταθέσουν, είναι και ονόματα δημοσιογράφων , οι οποίοι «αποτελουν αναπόσπαστο κομμάτι των εμπορικών δημοσίων σχέσεων των ξένων εταιρειών και των Ελλήνων αντιπροσώπων τους», όπου πρώτο και καλύτερο φιγουράρει το όνομα του διαπιστευμένου στο ΥΠ.ΕΘ.Α., «στενού» φίλου και «Ειδικού Συμβούλου» του Καρατζαφέρη του… Δημήτρη Βερύκιου …!!!Τόσο «στενές» είναι οι σχέσεις τα τελευταία χρόνια των Καρατζαφέρη—Βερύκιου πού έσπασαν οι κομματικές αριστερές καταβολές του Βερύκιου και σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται και ως Υπ. Βουλευτής με τον… Καρατζαφέρη στο Επικρατείας …!!!Εμείς δεν πιστεύουμε στην θεωρία περί «πορτοφολάδων του Πατριωτισμού»… Πιστεύουμε όμως ότι πέρασαν τόσες ημέρες από τις καταγγελίες Βασιλάκου και ακόμη μία διάψευση για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής ευαισθησίας είναι εδώ και τώρα απαραίτητη..Η αποφυγή διά της σιωπής μπορεί προσωρινά—κατά κανόνα-- να ευνοεί ενόχους, όχι όμως και αυτούς πού αναζητούν την αλήθεια…

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΠΟ ΤΟ: "ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ" τού ΣΗΜΙΤΗ, ΣΤΟ: "ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΗΝ ΧΙΛΑΡΙ" τού ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ...!!!

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ "ΑΝΡΕΙΚΕΛΑ" των ΗΠΑ, τού Δ.Ν.Τ.και των ΕΥΡΩΔΑΝΕΙΣΤΩΝ...!!!

Πρωτοφανές.
Τα "ανδρείκελα" της Κυβέρνησης του Μνημονίου και της υποταγής στούς απάνθρωπους κανόνες του Μεσοπρόθεσμου, με όρους... φιλοξενείας απαντούν στην σθεναρή και αδιαπραγμάτευτη στάση Σαμαρά
απέναντι στην πρώτη Κυρία των ΗΠΑ...!!!
Κατά περίεργο, πλήν όμως επαναλαμβανόμενο τρόπο... ευαισθησία στην Κυβέρνηση των ΗΠΑ, δείχνουν κατά κόρον οί Σοσιαλιστικές Κυβερνήσεις του Πασοκ.
Ο Σημίτης ευχαρίστησε από το Βήμα της Βουλής τους Αμερικανούς επειδή με την ανοχή του σήμερα αποτελούν "γκρίζα" περιοχή.
Χθές ο Βενιζέλος, αποκάλεσε ατόπημα την σθεναρή στάση Σαμαρά απέναντι στην Χίλαρη η οποία ερχόμενη στην Αθήνα, μόνο στην φαντασία της Κυβέρνησης Βενιζέλου-Παπανδρέου μας παρέχει... στήριξη...!!!
Πού, πως καί με ποιό τρόπο την είδε ή την κατάλαβε ο Ελληνας πολίτης;;;
*--Να μας σώσουν θέλουν ή να σωθούν οι ίδιοι παίρνοντας τούς τόκους, τα φιλέτα των δημοσίων επιχειρήσεων και της δημόσιας γης;;;
*--Πως να σωθούμε βρέ "ανδρείκελα", όταν δεν διαπραγματεύεστε με τους δανειστές --ούτε τώρα, την ύστατη στιγμή-- και καθόσαστε στην Ελλάδα και περιμένετε την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής να σας ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της λύσης που βρήκαν οι άλλοι, γιά εμάς;;;
Εσείς ως "ανδρείκελα" εξυπηρετείτε και υπηρετείτε τα συμφέροντα των ξένων γιά αυτό και σε όλες τις δηλώσεις σας, μας λέτε, τι λένε και τί ζητούν οι ξένοι και ποτέ δεν ακούσαμε να λέτε ποιά είναι τα συμφέροντα της Ελλάδος και των Ελλήνων...

Διαβάστε Περισσότερα